Özel Notlar

LK banner 2016

00:43:25
 26/04/2024

Dünya devresinin sonuyla ilgili verilen bilgilerde güneş sistemine yaklaşmakta olan bir gezegenden bahsedilmektedir. Dünyada büyük değişikliklerin meydana gelmesine sebep olacak olan bu gezegenin adına misafir gezegen denmiştir.

 

Fakat, bu bilgiler verilmeden önce milattan önceki devirlere eski ait yazıtlarda dünyayı ziyaret edecek olan bir gezegenden daha bahsedilmekteydi. O zamanın bilgilerinden ortaya çıkartılan bu gezegene de, marduk, nibiru, veya x-gezegen denmiştir.

Şimdi ise bu gezegene elenin ismi verilerek gözlemi yapılmaktadır.

Her 3661 yılda bir dünyaya yakın geçeceği hesaplanan ve en son milattan önce 1649 yılında dünyanın yakınından geçmiş olması gereken bu gezegenin büyük değişikliklere sebep olacağı düşünülüyordu. Hesaplarda bir yanlışlık yoktu fakat, başka bir durum daha vardı. Bu durum da, madde hareketlerinin devamlı kontrol edildiği ve dünyadaki varlıkların sıra dışı gelişme kaydetmeleriydi. İrade hürriyetine dayanan bu gelişmeler beklenen olayların yer ve zamanını da kaydırabilecekleri hesapları bulunmuyordu.

 

Devre sonuyla ilgili verilen bilgilerde bahsedilen misafir gezegenin özellikleri ve güneş sistemine yaptığı ziyaretin zamanları, milattan önceki devirlere yazıtlardan ortaya çıkartılan ve dünyanın dört katı büyüklüğünde olduğu düşünülen bu gezegenin ne özelliklerine nede ziyaret zamanlarına uymamaktadır. Yani dünyanın her bir devresi yaklaşık yetmiş bin yıl olduğuna göre, ve bu devrelerin meydana gelmesine misafir gezegen sebep olduğuna göre, bu gezegenle misafir gezegenin ziyareti arasında bir benzerlik bulunmamaktadır.

 

Ayrıca bu gezegenin hesaplanmış bir kendi yörüngesi vardır ve ziyaret zamanı dakiktir. Oysa misafir gezegenin şu anda aldığı yol ise kendi yörüngesi değildir. Kendi yörüngesinden gerektiği zaman çıkartılıp kullanılan bir yörünge üzerindedir. Bu misafir gezegenin özelliklerine bir bakalım. Bu misafir gezegen, dünyanın dört yüz katı büyüklüğünde olduğu söylenmiştir, fakat önce bir karşılaştırma yapmak için dünyanın ne kadar büyük olduğuna bir göz atalım.

 

Dünyanın çapı, yalnız dünyanın çapı da ölçülecek yere göre değişmektedir çünkü dünya top gibi yuvarlak olmadığı için kutuptan kutba olan çapla şişkin olan kenar yerlerinin çapı farklı olacaktır. Bu şeklin böyle olmasının sebebi dünya kendi ekseni etrafında döndüğü içindir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken ekvator denen kenar kısmı daha hızlı dönmektedir. Daha hızlı döndüğü için de biraz dışarı doğru kaçmış ve tam yuvarlaklığını kaybetmiştir. Dünyanın ortaya çıkan bu şekline göre ekvatorun çapı kutuplarınkinden biraz uzun olacaktır.

 

Bu şekle göre, dünyanın yukarıdan aşağıya, yani kutuptan kutba olan çap 12.713 kilometre, şişkin olan kenarların çapı da 12.756 kilometre olduğuna göre, arada 43 kilometrelik bir fark çıkacaktır. Onun için de bu iki farklı uzunluğun ortalamasını alıp dünyanın çapı yaklaşık 12.735 kilometredir diyeceğiz. Ayrıca bazıları dünyanın çapının dışından ölçüldüğünü düşünebilir, bu uzunluk dünyanın içinden tam ortasından geçen bir uzunluktur. Bu rakamların elektronik ölçümler ve matematik hesaplar sonucu ortaya çıktığının bilinmesi gerekir, yoksa birileri dünyanın bir tarafından tünel kazıp da karşı tarafından çıkmış değildir.

 

Şimdi misafir gezegenin büyüklüğü dünyanın yaklaşık dört yüz katı büyüklüğünde olduğuna göre, dünyanın çapı 12.735 km x 400 = yaklaşık beş milyon kilometre de misafir gezegenin çapı olacaktır. Güneşin çapı bir milyon dört yüz bin kilometre kadardır. Büyüklüğün göz önüne getirilip kıyas edilmesi için bu hesabı yapıyoruz yoksa uzun rakamlar zihinde çok bir şey ifade etmez.

 

Güneşin çapı dünya çapının yaklaşık 110 katı ediyor. Bu hesaba göre misafir gezegenin çapı da güneşin çapından neredeyse dört kat daha büyük olacaktır. Veya, gök yüzünde gördüğümüz ayın çapı 3474 kilometre olduğuna göre misafir gezegen aydan yaklaşık 1468 kat daha büyük demektir.

 

Doğal olarak bu kadar büyük bir gezegenin güneş sistemine gelmesi halinde gözle görülmesi de normaldir. Zaten 1959 yıllarında verilen bilgilerde de bu gezegenin 150-200 sene kadar sonra güneş sistemine geldiğinde dünyadan görüleceği de söylenmiştir. Devre sonuyla ilgili verilen bilgilerden çıkarılan tahmini hesaplara göre bu gezegen yeni dünyanın misafir gezegeni olacak demektir.

 

Şimdide bu gezegenin maddesi hakkında verilen bilgilere bir göz atalım. Misafir gezegenin maddesinin dünya maddelerinden çok ağır ve basit olduğu söylenmiştir. Maddelere bakış açımız değişmiş olduğu için maddelerdeki bu basitlik kavramını başka türlü izah edeceğiz. Basit madde ne demektir?

 

Tarif edildiği gibi, ilk hareketlerle amorf maddeden ayrılarak ilk şeklini almış olan bir madde hali demektir. Amorf madde için ise, madde kainatını meydana getiren, hareketsiz, dağınık, görünmeyen, bir şekli olmayan ve anlaşılması mümkün olmayan bir madde olduğu söylenmişti.

 

Maddelerin basitliği veya gelişmişliği, içindeki bileşik ve değer miktarlarının azlığına yada çokluğuna göre değişmektedir. Basit maddeler amorfa yakın gelişmemiş maddelerdir. İçindeki değerler, yani içeriğindeki hareketler arttıkça amorf halden uzaklaşıp gelişmiş madde olurlar. Bu hareketlerin azlığı oranında da amorf maddeye yakın olacağı için basit madde olmaktadırlar. Fakat, bu maddeler ister basit olsun isterse gelişmiş olsun, dışarıdan gelecek tesirlere göre yoğunlaşıp katılaşma özelliklerine sahiptir.

 

Şimdi, yaklaşmakta olan, maddesi basit ve ağır olan bu misafir gezegenin adına ileride ne konulursa konulsun, önemli olan, dünyaya yapacağı etkilerin dünyada nasıl bir sonuç doğuracağı ve hatta doğurmaya başlamış olduğudur. Misafir gezegenin kendi yuvasından çıkartıldığı yere ve güneş sistemlerine nasıl etkiler yaptığına bakalım, ve devam edelim.

Free Hit Counter (01.01.2016)

Copyright © 2016. The Last Knowledge.
Bu site özeldir ve ticari amaç taşımaz.