Notlar

LK banner 2016

06:26:28
 16/04/2024

         İyilik kötülük kavramları insanlık aleminde ortaya çıkan kavramlardır ve dünya realitelerine göre de değişmektedir. Bu kavramların insanlık aleminde nasıl ortaya çıktığını kısaca ve basitçe ifade etmeye çalışalım.

         Dünyada bir insan bedenine bağlanacak olan her varlığın birbirinden farklı bir gelişmişlik seviyesi bulunmaktadır. Bu varlıkların hayat planları mevcut gelişmişlik seviyelerine ve dünya imkanlarına göre değişmektedir.

         Yani dünyadaki anne babanın varlıksal ihtiyaçları, ailenin toplum içindeki sosyal yeri ve milletlerin dünyadaki durumu açık olarak bilinmekte ve her varlığın mevcut gelişmişlik seviyesini bir adım daha yükseltecek şekilde özenle ve ortaklaşa bir şekilde seçilerek hazırlanmaktadır.

         Bütün seçimler, vazife planlarının kontrolü altında yapıldığı için tesadüf veya hata bulunmamaktadır. Dünyada düalite oluşturan uyumsuzlukların yanlış bir seçim sonucu meydana gelmediğini, varlıkların tekamülü için yaratılan gerekli imkanlar ve fırsatlar olduğunu unutmamak gerekir.

         Varlıklar, tek bir dünya devresi içerisinde ve çeşitli zamanlarda yapılan yüzlerce dünya hayatı planıyla yüzlerce kez çeşitli bedenlere bağlanmaktadırlar. Gelişmişlik düzeyleri hangi seviyelerde olursa olsun, bütün varlıklar arzu ettikleri ve ihtiyaç duydukları realiteleri yaşamak için, her defasında da iyiliği ve kötülüğü yeniden öğrenmektedirler. Yani arzu edilen realite oluşmadan iyilik kötülük kavramları da ortaya çıkmamaktadır.

         Dünyaya yeni gelmiş bedenli bir varlığın yani küçücük bir insanın, herhangi bir dünya realitesi bulunmamaktadır. Bu insanın realitesi, önce oyun oynayarak, sonra yavaş yavaş öğrenerek ve bir takım dünya olayları içinde yaşayarak ancak uzun zamanlar içinde oluşmaktadır.

         Yaşanan olayların sonuçları ise her gün şuur dışında birikmektedir. Burada biriken bilgiler, daha sonra yaşanacak olayların nasıl sonuçlar vereceğini tahmin ettirten bilgilerle doludur. Yani insan, karşısına çıkan veya çıkartılacak olan ya da sebep olacağı bir olayı şuur dışındaki kıyas bilgileriyle karşılaştırdıktan sonra iyi veya kötü sonuçlar doğuracağını kestirebilmektedir.

         Dolayısıyla iyilik kötülük kavramları, yaşanan tecrübelerin yani dünya olaylarının sonuçlarının şuur dışında birikmeye başlamasından sonra ortaya çıkan kavramlar olmaktadır.

Free Hit Counter (01.01.2016)

Copyright © 2016. The Last Knowledge.
Bu site özeldir ve ticari amaç taşımaz.