Çalışma Notları

LK banner 2016

05:24:05
 29/03/2024

Rüyadan önce uykunun nasıl meydana geldiğini kısaca hatırlatalım.

 

İnsan uyanıkken şuurüstünden gelen tesirler şuurdışına, oradan da beynin şuurmerkezine gelirler. Şuurmerkezi beynin yönetici merkezlerini, onlar da bedende bulunan birçok küçük merkezleri yönetirler. İnsan uyanıkken bütün merkezler çalışır durumdadır. Günün sonunda insan dinlenmeye çekildiğinde ise, beyin merkezleri ve şuurmerkezi faaliyetlerini şuurdışına doğru çevirir.

Bu çevirme anında da insanın uykusu gelir, merkezler dış dünyadan içe dönmüştür. İnsan uyurken, şuurmerkezine herhangi bir yerden bir tesir gelecek olursa bu tesir, şuurmerkezinde bulunan idrak moleküllerini harekete geçirebilir.

 

Rüyaları, iki ayrı yerden gelen tesirler meydana getirir.

 

1. Çevreden gelen tesirler,

2. Şuurüstünden gelen tesirler.

 

1. Rüya görmeye sebep olacak çevreden gelen tesirler, ses veya temasla, uyuyan bir insanın beyin merkezlerine ulaşabilir veya ulaşamaz. Bu tesirlerin şiddetine bağlıdır.

 

Eğer ulaşırsa, varlık meşgul olduğu için ani gelen bu tesirin ne olduğunu idrak etmeden, şuurmerkezine, oradan şuurdışına, oradan da direkt şuuraltına gönderir.

 

Şuuraltına giren bu tesir, şuuraltında bulunan ve kendi karakterine uyan sonsuz izlenimlerden birkaçını harekete geçirir. Ve orada, kendi kendine ve kontrolsüz bir imajinasyon meydana gelir. Şuuraltında meydana gelen bu imajinasyon şuurdışı kanalıyla şuurmerkezine gelir. Şuurmerkezine gelen imajlar idrak moleküllerinin frekansını artırır ve bu imajlar idrak edilir. Bedenine yapılan bir anlık temasla o insan bu imajları görür ve aynı anda da uyanır. Bu görülen imaj rüyadır.

 

Eğer, şuuraltından gelen imajlar şuur merkezinin idrak moleküllerinin frekansını artırmaz ise, veya zayıf kalır ise, şuurmerkezi şuurdışıyla olan işine devam eder ve bu imajlarla ilgilenmez. O zaman rüya da görülmez.

 

Çevreden bedene gelen bir tesirin beyin merkezlerine, oradan şuurmerkezine, oradan şuurdışına, oradan da şuuraltına girip imajinasyon meydana getirdikten sonra tekrar dönüp şuurdışına, oradan şuurmerkezine gelip de idraki harekete geçirdikten sonra ortaya çıkan imajın görülmesi bir saniyeden kısa sürer. Bu durumda rüya uzun uzun görülen bir şey olmaz, bir anda olur.

 

2. Rüya görmeye sebep olacak şuurüstünden gelen tesirler.

 

Bir varlık bir insana rüya göstermek istediği zaman, o insanın özvarlığının şuurüstüne tesirlerini göndermeye başlar. Bu varlık tesirlerini gönderirken, o insan rüyasında neler görmesi gerekiyorsa bu tesirlerini ona göre ayarlayıp öyle gönderir. Bu sırada o insan uyuyor durumda olur. Uyuyan bir insanın şuur merkezi şuurdışına dönük vaziyettedir. Rüya göstermek isteyen varlık, tesirlerini uyumakta olan insanın özvarlığının şuurüstü sahasına gönderir. Gösterilecek rüyada o insanın bu hayatına ait olmayan materyallerin kullanılması gerekiyorsa, buradan şuuraltına uzanıp istediği materyalleri de alır. Gerekmiyorsa, bu tesirler doğruca şuurdışına gider. Ayarlı olduğu için şuurdışında bulunan izlenimlerden arzu ettiklerini uyandırır ve bun- ları şuurmerkezine gönderir. Şuurmerkezine gelen imajlar idrakle ilgili moleküllerin frekansını artırır ve imajların idrakleri şuurda ortaya çıkar. Bu rüyalar da imajdır.

 

Şuurüstünden gelen tesirlerle görülen rüyalar kendiliğinden oluşmadığı için diğerine göre daha düzenli, daha canlı ve unutulmaz olurlar. Gelecekle ilgili bilgiler vermek, veya bir duruma karşı ikaz etmek, veya bir problemin çözümünde yardımcı olmak, veya buna benzer birçok sebeple bu rüyalar verilir. Rüyalar insana yol gösterir ve birçok şey öğretir.

 

Bu bilginin birçok ayrıntılarını ve daha birçoklarını, büyük vazife planının, dünya için vazifeli olan kısmının dünyaya bir hediyesi olan, İlahi Nizam ve Kainat, adlı kitapda bulabilirsiniz.

Free Hit Counter (01.01.2016)

Copyright © 2016. The Last Knowledge.
Bu site özeldir ve ticari amaç taşımaz.